Hij heeft al een behoorlijk opzienbare carrière achter en het stopt niet voor Olivier Van den Bossche. Dit maal wordt hij door de Duitse gigant en retailer Metro (de moedermaatschappij van onder meer de Macro-winkels) geroepen om operationeel partner te worden en dus de leiding mee in handen te nemen. Van de Bossche wordt meer bepaald het veld in gestuurd om de zaken op te volgen binnen de divisie Metro Cash & Carry. Dat filiaal is op zich al goed voor 750 winkels in 25 landen en voor een indrukwekkend aantal jobs (150.000).

Van de Belg wordt verwacht dat hij de lokale managers perfect weet aan te sturen, een job die de dynamische en charismatische Van den Bossche zeker moet liggen. Een job met zware verantwoordelijkheid. Olivier Van den Bossche is afkomstig uit het landelijke Asper. De voorbije jaren was hij vooral terug te vinden in Keulen, waar hij de leiding in handen had van de Duitse retailgroep Galeria Kaufhof, de eigenaar van onder meer de Inno-winkels. In april van dit jaar kwam om niet nader genoemde redenen een einde aan de jarenlange romance tussen Van den Bossche en Galeria Kaufhof.

Met zijn onmetelijke ervaring in het retaillandschap, moet de 39-jarige Van den Bossche ongetwijfeld nog grote diensten kunnen bewijzen bij zijn nieuwe werkgever.