Het Gentse ONAK maakt met zijn unieke kano komaf met de beperkingen die een standaard kano met zich meebrengt. Tegelijkertijd doet het niets af aan de kwaliteit van de vaarprestaties. De unieke kano’s zijn bijzonder compact en worden gemaakt van speciaal ontwikkeld en gepatenteerd hoogwaardig materiaal. De levertermijn van de kano’s die reeds besteld konden worden, kent een kleine vertraging.

De geplande levertermijn van de reeds bestelde kano’s kent een kleine vertraging. De productiepers zal later dan voorzien arriveren, waardoor ook de levering van de kano’s van eind maart naar april verschuift. De waterbestendige zakken, die eind vorig jaar reeds de deuren moesten uitgaan, worden bij de levering in april gevoegd. “Er wordt echter hard gewerkt aan het design van de kano en de laatste aanpassingen worden doorgevoerd om het product te optimaliseren”, zegt Thomas Weyn. “Zo werd de wanddikte van de honinggraatstructuur in de kern van het materiaal verminderd, zodat het vaartuig makkelijker vouwt en in gewicht verliest, maar niet in sterkte.”

Het Gentse bedrijf, dat vorig jaar de prijs op de Bizidee Ondernemingsplanwedstrijd behaalde, verhuisde zopas naar nieuwe kantoren dichtbij de productiehal. Oprichters en fervente kanovaarders Otto Van De Steene en Thomas Weyn verwelkomden ook een nieuw teamlid. Joan Alemany, een Spaanse student in business en economie, zal bij hen ervaring komen opdoen. Om de wereldwijde groei van ONAK verder te stimuleren, zijn ze momenteel met een nieuwe investeringsronde bezig. Het marketingteam zal het product in 2017 immers gaan promoten in de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.