Onderneemster start met eigen fietskledinglabel

c-Silvie-Bonne-Angélique-27Angélique Dupré uit Balegem is een onderneemster met pit. Ze richtte Ladies Fun Sports op (http://www.ladiesfunsports.be)  en biedt op die manier  sportieve vrouwen een platform om elkaar online en offline te ontmoeten. Ladies Fun Sports organiseert onder andere sportevenementen en fietsreizen. Naast het organiseren van deze activiteiten informeert de onderneemster ook haar community over een sportieve en gezonde levensstijl. Nu pakt ze alweer uit met een nieuw initiatief: de lancering van de eigen fietskledinglijn met de naam Little Black Bike.

“Little Black Bike brengt verfijnde fietsoutfits, ontworpen voor en door vrouwen met gevoel voor mode”, zegt ze. “Onze missie is eenvoudig: de vrouw op de fiets laten stralen.”

Het nieuwe ondernemersinitaitief is zoals vele andere geboren vanuit een simpele vaststelling. “Toen ik in 2006 voor het eerst op een racefiets stapte”zegt Angélique Dupré, “was ik als vrouwelijke wielertoerist een uitzondering. Omdat ik amper fietsende vrouwen kende, sloot ik me aan bij een recreatieve wielerclub voor mannen. Fier als een gieter hees ik me in mijn allereerste wieleroutfit: een schreeuwerige print, vloekende kleurencombinaties, een overvloed aan sponsornamen en een zeem om bij te huilen.”

Angélique Dupré, heeft er op zich niets op tegen om samen met mannen te fietsen, maar omdat ze ook graag eens met vrouwen op pad gaat, richtte ze in 2009 een eigen vrouwenfietsclub op. “Bij wijze van statement gingen we voor een roze outfit met bloemenprint”, graaft ze in haar herinneringen. “Maar twee jaar geleden besefte ik dat ik eigenlijk gewoon stijlvol op de fiets wil zitten. De fiets, outfit, schoenen, helm en zelfs sokken: alles moet kloppen. Ook bij het sporten wil ik het ‘little black dress’-gevoel. Alleen: leuke outfits vinden bleek een hele uitdaging. Stilaan groeide het idee om een eigen fietskledinglabel voor vrouwen te lanceren – een label voor al wie er ook op de fiets graag stijlvol uitziet.”

Die droom is nu werkelijkheid geworden met de lancering van Little Black Bike.  “Het is echt mijn droom dat het label door vrouwen die graag fietsen wereldwijd ontdekt en gesmaakt zal worden”, zegt ze nog.

(foto Silvie Bonne)