Onderneemster uit Aalst start webshop voor duurzame fashion

kloeTwee jaar geleden begon de Aalsterse onderneemster Chloé Matthieu met k l o é, een label voor handgemaakte wintergoodies.  Dat label groeide in amper twee jaar tijd uit tot een sterk merk dat staat voor eerlijke mode en duurzaam ondernemen. Vorige week lanceerde ze een nieuwe website, die haar eigenhandig gebreide en goed in de smaak vallende tijdloze winteraccessoires, gemaakt van 100% Peruviaanse babyalpaca, nog beter in de verf zetten.  en die vooral duidelijk maakt dat ook kleine ondernemers een steentje kunnen bijdragen tot een duurzame economie in Noord en Zuid.

“We hebben onze krachten gebundeld met Worldgranny.nl, een organisatie die zich inzet voor Active Aging”, zegt ze. “Hiermee wil men ouderen aansporen om actiever deel te nemen aan de samenleving. Maatschappelijke integratie mét een eerlijk pensioen. Op dit ogenblik heeft dit atelier 10 breiende dames, maar er is ruimte voor uitbreiding.”

Voor de ontwerpen van k l o é werd bewust gekozen voor tijdloos design in een beperkte selectie basistinten. “Slow fashion is mijn kernspreuk”, legt een enthousiaste Chloé Matthieu uit. “Geen seizoensgebonden hebbedingetjes, maar kwalitatieve en eerlijke producten die duurzaam geproduceerd én geconsumeerd worden. Mode met een missie en een visie dus.”

Ondertussen is de onderneemster ook bezig met een uitbreiding van het gamma. De modieuze scarfs, hippe beanies en elegante headbands worden binnenkort aangevuld met cardigans, sweaters, mittens en zelfs een zomercollectie.  “Ik maak heel bewuste keuzes voor k l o é. Elk stuk ademt respect uit voor mens én omgeving. Daarvoor staat slow fashion, en dus ook k l o é. Dit is het nieuwe ondernemen.”

De nieuwe website staat pas online. Je vindt er niet alleen een gebruiksvriendelijke webshop, maar ook een prachtig lookbook en een levendige blog. Chloé doet er zelf uit de doeken hoe het allemaal begon en houdt je op de hoogte over haar reilen en zeilen. Op 24 oktober organiseert ze vanaf 13 uur ook een eerste private homesale. Wie belangstelling voor haar producten of voor haar visie op het nieuwe Noord-Zuid ondernemen kan terecht in de Beekstraat 14a in Aalst.