2015-08-meredith-serieus

Op 13 oktober stelt onderneemster Meredith Van Overloop (foto), die in Haaltert het coachingbureau Triangis leidt,  bij Theater De Vieze Gasten in Gent vanaf 19 uur 30 haar boek “Het Overloop-effect voor.”

Dat gebeurt met een interactief panelgesprek over het effect van een negatieve sfeer op het werk en over de mogelijkheden om er iets aan te doen. Het gesprek zal in goede banen worden geleid door Rozemarijn De Keyser, zaakvoerster van het Gentse bureau Intervent dat gespecialiseerd is in creatief denken. Aan het gesprek nemen ook Dina De Haeck, general manager Eurofins Central Laboratory, Maaike Everaert, beleidscoördinator Bijzondere Jeugdzorg Termuren uit Erembodegem, Sofie Truwant directrice van het secundair kunstinstituut in Gent, en stress-en burnoutconsulente San van Genechten deel.

“Diverse onderzoeken geven aan dat de meeste mensen meer belang hechten aan een goede werksfeer dan aan hun salaris”, verduidelijkt Meredith Van Overloop. “Alleen blijkt het creëren van een goede werksfeer niet altijd evident, net als het optreden tegen een “slechte” werksfeer. Als die “slechte” sfeer blijft hangen, kan dat het imago van het bedrijf bij klanten, aandeelhouders en andere stakeholders ernstig verstoren.”

In haar boek pleit Meredith Van Overloop er daarom voor om werk te maken van een goede sfeer en om op die manier in organisaties voor een frisse geur te zorgen die leidt tot meer mederwerkers- en klantentevredenheid. Ze reikt zeven hefbomen aan die voor een betere werksfeer kunnen zorgen. “Ik hoop op die manier aan leidinggevenden en HR- en personeelsverantwoordelijken een kompas aan te reiken waarmee ze elk element dat de goede werksfeer dreigt te verstoren in de kiem kunnen smoren.”