Onderneemster zet webshop op met producten uit Vlaamse Ardennen

0000000000jozefienSinds een tweetal weken kunnen consumenten en bedrijven terecht op een een nieuwe site voor geschenkmanden met al het lekkers dat de regio van de Vlaamse Ardennen te bieden heeft.  Het gaat om een initiatief van Jozefien Surmont uit Zottegem, die dit ondernemingsproject doet naast haar vaste job als HR manager van het Zottegemse bedrijf Manumixx, die ze voorlopig blijft aanhouden.

“De regio heeft echt veel lekkere streekproducten te bieden”, zegt ze. “Ik speelde al een hele tijd met het idee om iets met de schoonheid van de regio en de smakelijke streekproducten te doen. Dat heeft dus geresulteerd in een website – www.groetenuitdevlaamseardennen.be  – met 36 geschenkmanden vanaf een basisprijs van 24 euro. Er zijn wijnmanden, biermanden, aperitiefmanden, digestiefmanden, mixmanden en evengoed ook geschenkmanden met niet-alcoholische inhoud. Bij alle manden geven we niet alleen toeristische informatie, maar ook gedetailleerde informatie over de producten en over de producenten met wie we samenwerken. ”

Die producenten zijn uiteraard heel blij met de extra aandacht die de nieuwe website, die ook buitenlandse toeristen als een belangrijk doelpubliek ziet, met zich brengt.

“Mede door de Ronde van Vlaanderen en door de promoties rond het fietsen, trekt de regio ook veel buitenlandse toeristen aan”, zegt Jozefien Surmont. “Vandaar dat we op korte termijn ook  Franstalige en Duitstalige versies van onze webshop zullen uitbouwen. Geschenkmanden bestellen en betalen gebeurt online waarna de manden zorgvuldig worden ingepakt voor een schadevrije verzending van de goederen. Vanaf zestig euro is de verzending over heel België gratis, klanten uit de Vlaamse Ardennen betalen sowieso nooit verzendingskosten.