Ondernemend Deinze massaal aanwezig op nieuwjaarsreceptie Unizo

0000000000000unizodeinzeOp vrijdag 15 januari genoten 425 aanwezigen van een tot in de puntjes verzorgde happening bij gastheer en gastvrouw Geert en Nadia De Witte in AD Delhaize.

Hun supermarkt is in 30 jaar uitgegroeid tot de grootste zelfstandige Delhaize van België. Geert maakte van de gelegenheid gebruik om zijn volledige ploeg te bedanken.

In de openingsspeech wees Unizo Deinze voorzitter Valerie De Ruyck op de enorme uitdagingen omtrent mobiliteit en winkelleegstand die vele ondernemers én burgers zorgen baart. Unizo roept op om nog meer dan vroeger met alle stakeholders positief en transparant de neuzen in dezelfde richting te zetten.

Aansluitend kwam nationaal Unizo Voorzitter Karl Verlinden daar nog op terug met het project “De Bedrijvige Kern”, een concreet langetermijnvoorstel om de winkelstraten een nieuwe invulling te geven. Daarnaast belichtte hij ook enkele Unizoprojecten zoals “De Makers” en de bijzondere aandacht om de handelaars te begeleiden naar e-commerce.

Verlinden wees ook op de nog veel te grote loonkloof met de buurlanden en hekelde de soms bijzondere ergerlijke praktijken van de vakbonden bij stakingen. Niettemin wees hij wel op de kentering op politiek vlak waarbij het ondernemerschap weer  meer gewaardeerd wordt