depuntBedrijvencentrum De Punt uit Gentbrugge maakte van de opening van zijn nieuwbouw op woensdag 25 mei een grootse happening, waarop onder meer burgemeester Daniel Termont en gouverneur Jan Briers  konden bevestigen dat De Punt, een bedrijvencentrum is “met een hoek af”, zoals algemeen directeur Piet Lietaer vertelde.

Daarmee is de kous echter nog niet af, want De Punt organiseert op vrijdag 27 mei een bruisende dag voor starters, ondernemers en managers en op zaterdag 28 mei een opendeurdag voor de buurt.

De Punt startte in 2000 als incubatiecentrum voor de sociale economie op de voormalige fabriekssite van het metaalverwerkend bedrijf Trefil Arbed, dat door werknemers en buurtbewoners in Gentbrugge De Puntfabriek genoemd werd. In 2004 fuseerde De Punt met bedrijvencentrum Akkerhage en werd de basis gelegd voor de visie om sociale en reguliere economie samen te helpen gedijen.

Vrijdag 27 mei wordt een bruisende dag en netwerkevent voor starters, ondernemers en managers. De Punt ontvangt vanaf 8.30u met een ontbijtbuffet. Om 9.15u doet Eerste schepen en schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq de kick-off van de ondernemersdag. Daarna geeft directeur Piet Lietaer van De Punt uitleg over de uitgebreide capaciteit en mogelijkheden van het bedrijvencentrum.

Van 10u tot 12u zijn er infosessie van Starterslabo en authentieke getuigenissen van jonge ondernemers. Getuigen onder meer: Jurgen Denul van  The Opprtunity Factory, over samen innoveren, Maxime Bouckaert van Koalect over crowdfunding en ondernemen vanuit een incubator, en Didier Perre van Nearly New Office Facilities over ondernemen om de cyclus te sluiten.

In de voormiddag kunnen deelnemers ook ondernemersideeën posten op een Post-it Wall.
Het soep- en broodbuffet ‘s middags wordt geserveerd door  RoofFood, de onderneming van Sabien Windels die op het dak van de nieuwbouw kruiden en groenten gaat kweken.