Senior Consultants Vlaanderen (SCV) zijn 130 experts op rust met achtergrond in verschillende domeinen van het ondernemersleven die hun tijd en ervaring inzetten voor starters, kmo’s en non-profit organisaties. Dit alles onbezoldigd. Je kan beroep doen op deze ‘oude rotten’ uit het vak voor zowel organisatorisch, financieel en juridisch, administratief, sociaal als technisch advies.

SCV verenigt al zo’n 17 jaar lang ervaren managers en ondernemers die na hun beroepsloopbaan hun brede professionele ervaring en kennis belangeloos ter beschikking stellen van kmo’s, eenmanszaken, vrije beroepen, social- en non-profitorganisaties. Zo helpen ze zowel starters als bestaande ondernemingen bij hun opstart, doorstart of nieuwe uitdagingen. “We blijven in de meeste domeinen ‘à jour’ door het aantrekken van nieuwe jongere leden, net als in het actieve bedrijfsleven, en door economische vormingen, seminaries, enzovoort”, vertelt Gilbert Verhaegen van SCV.

“Met enige bescheidenheid maar toch ook met fierheid, kan ik zeggen dat onze Oost-Vlaamse afdeling een trekker is binnen de ganse organisatie met het grootste aantal opdrachten voor ondernemers”, aldus afdelingsvoorzitter Etienne Spildooren. “Zo is onze afdeling regelmatig in staat een schenking te doen aan een relevant maatschappelijk doel. Eind vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een schenking gedaan van 10.000 euro aan professor Yves Benoit, stichter-voorzitter en bezieler van het KinderKankerfonds.”

Het engagement van SCV consulenten is groot: “We zijn dan wel op pensioen, maar het kriebelt voortdurend om onze jarenlange ervaring in het actieve bedrijfsleven te gebruiken om bedrijven te laten groeien”, besluit Lief Aerts, voorzitter van Senior Consultants Vlaanderen.