GENT – Ondernemers of bedrijven kunnen het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent voortaan vinden in het Administratief Centrum Zuid aan het Woodrow Wilsonplein. De centralisatie van alle stadsloketten door stad Gent ligt aan de basis van de verhuis.

De site Zuid biedt voor het OOG een grotere ruimte dan voordien beschikbaar was. “Bovendien is de nabijheid van de andere loketten een groot voordeel. Het OOG bevindt zich letterlijk naast het loket Bouwen en praktisch gezien is dat enorm handig. Omgevingsvergunningen zijn namelijk belangrijk voor een bedrijf. We kunnen nu snel een beroep doen op de kennis van onze collega’s”, zegt Dimka Vanderhaeghen van dienst economie en departement duurzame stedelijke ontwikkeling en ondernemen.

De centralisatie van de diensten kadert in de aanpak van stad Gent om de klantvriendelijkheid te optimaliseren. “Wij zijn al langer ambassadeur van Gent. Klantvriendelijkheid en administratieve vereenvoudiging zijn onze speerpunten.”

Uitgebreide dienstverlening

Het OOG stelt zich al zeven jaar lang ten dienste van Gentse (kandidaat-)ondernemers en bedrijven die op zoek zijn naar bedrijfsruimte, meer informatie willen over premies, vergunningen willen aanvragen of meer willen weten over tewerkstellingsinitiatieven. Intussen werden al meer dan 17.600 cases verwerkt.

In totaal werken er vier medewerkers voor het OOG. “Hoewel er meer en meer wordt ingezet op digitale dienstverlening, vinden we het belangrijk om ook fysiek bereikbaar te blijven aan het loket”, aldus Dimka Vanderhaeghen.