Ondernemerschap vandaag en morgen: EROV viert 60ste verjaardag

000000brechtOp vrijdag 4 december 2015 viert de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) zijn zestigste verjaardag met een academische zitting. Die staat in het teken van ondernemerschap van vandaag en morgen.

“We willen benadrukken dat we er ook in tijden van grote veranderingen zijn om de sociaal-economische ontwikkeling van de provincie te stimuleren door het ondernemerschap zo ruim en zo breed mogelijk te promoten”, zegt directeur Brecht Carels (foto), die op de academische zitting ook het slotwoord voor zijn rekening zal nemen.

Voordien krijgen de aanwezigen naast de openingsrede van gedeputeerde en EROV-voorzitter Jozef Dauwe ook inspiratie aangereikt door Fons Van Dyck en Bart De Waele, respectievelijk directeur van Think BBDO en zaakvoerder van het Gentse digital Agency Wijs.

Tussendoor zijn er ook intermezzi met ondernemersgetuigenissen van mode-ontwerpster Eva Schalckens van EVA Handmade Belgian Fashion uit Sinaai, restauranthouder Eric De Wagenaere van Alice en Coeur d’Artichaut, en Jonas Heyerick, de initiatiefnemer van het wielermagazine Bahamontes. Stuk voor stuk brengen zij een verhaal over ondernemerschap vanuit passie.

Design en creativiteit, authenticiteit en vernieuwing en stielliefde komen in hun getuigenissen aan bod.

De focus waarmee zij in een welbepaalde niche aan de slag zijn gegaan en blijven gaan en de successen die ze daarmee boeken, kunnen inspirerend zijn voor alle Oost-Vlaamse ondernemers en worden door EROV dan ook graag belicht.