GentHet is geen geheim dat er een verband bestaat tussen steden en de sectoren die er het best gedijen en dat we automatisch ook associaties maken. Wie mode zegt, denkt onmiddellijk ook aan Parijs, Milaan of Antwerpen. En Berlijn is de jongste jaren uitgegroeid tot een mekka van creactiviteit met overdadige kruisbestuiving tussen kunstenaars en ondernemers.

Bij LinkedIn kwamen ze op het idee om op basis daarvan de data van de 175 miljoen gebruikers van de netwerksite te analyseren om zo te bekijken welke professionele profielen en competenties in de grote steden het meest naar voor komen.

Het onderzoek van de sociale netwerksite nam op die manier ook de Belgische steden Antwerpen, Brugge, Brussel, Luik en Gent onder de loep. En volgens de analyse van LinkedIn blijkt er in Gent heel veel professioneel talent te zitten, dat eigenlijk alle kanten uitwaaiert. Maar belangrijk is wel dat de aanwezigheid van veel profielen die sterk zijn in programmeertalen op een start-up cultuur zou wijzen. De recente succesverhalen van onder meer POSIOS , In the Pocket en Larian  bevestigen dat alleen maar. Ook in Luik, de enige Waalse stad die LinkedIn in zijn onderzoek opnam, blijkt er trouwens heel wat talent aanwezig rond programmeertalen.  Voorts blijkt ook talenkennis volgens de analyse in de Arteveldestad ruimschoots aanwezig te zijn.

Uit de resultaten van de analyse blijkt voorts dat er in Antwerpen veel logistieke experts zitten en in Brussel vooral veel vertaalexperts. Opvallend is ook nog de sterke aanwezigheid van salesverantwoordelijken en account managers in Brugge, waar je nochtans eerder veel specialisten in toerisme zou verwachten.