EEKLO – Luierproducent Ontex heeft al twintig jaar lang een belangrijke site in Eeklo, en wil daar verder blijven investeren. Dit maal wordt een nieuw groeiscenario vooropgezet middels een investering van minimum 12 miljoen euro en maximaal 14 miljoen euro.

Het Meetjesland kan zich in de handen wrijven met de aankondiging van een miljoeneninvestering. De lokale Ontex-fabriek, die nu goed is voor 3 miljard producten op jaarbasis, zal fors worden uitgebreid. Op de site worden babyluiers, luierbroekjes, maandverbanden en inlegkruisjes klaar gemaakt. De vraag naar deze producten blijft in stijgende lijn gaan en dus is er nood aan twee nieuwe hightech productielijnen bovenop de huidige capaciteit. De opstart is voorzien voor de zomer van volgend jaar.

Ontex is nu al begonnen met zijn speurtocht naar nieuwe medewerkers. Er wordt gemikt op zo’n twintig nieuwkomers. Het gaat vooral om operatoren en technisch onderlegde arbeiders, profielen die niet voor de hand liggen. Ontex wil als werkgever zelf opleidingen organiseren. Nu werken er al ruim 550 mensen. De fabriek in Eeklo heeft al decennia lang een zeer goede reputatie binnen het Ontex-concern.