Ontex heeft een nieuwe productievestiging in het Ethiopische Hawassa geopend. De nieuwe fabriek versterkt de plannen van het bedrijf uit Aalst om door te groeien tot een toonaangevende producent van consumentengoederen. Bovendien past het in de ambitie om de lijn van producten voor persoonlijke hygiëne wereldwijd uit te breiden. “Onder de merknaam Canbebe zullen er luiers geproduceerd worden die specifiek voldoen aan de behoeften van Afrikaanse gezinnen”, duidt Charles Bouaziz, ceo van Ontex.

Pionier

De nieuwe fabriek van 11.000 vierkante meter is uitgerust met de nieuwste productietechnologieën. Er zullen goed opgeleide en lokaal gerekruteerde mensen aan de slag gaan. Het operations team werd gedurende drie maanden opgeleid in bestaande Ontex-fabrieken om een vlotte opstart van de nieuwe vestiging te garanderen. Ontex is bovendien de eerste internationale producent van producten voor persoonlijke hygiëne die een fabriek opent in Ethiopië, de op één na grootste markt van Afrika. Van daaruit wil het bedrijf de Oost-Afrikaanse regio beter bevoorraden.

Lokale marketing

“We geloven sterk in een lokale marktbenadering. Door lokale merken aan te bieden die in strategisch gelegen fabrieken worden gemaakt, komen we op een doeltreffende en flexibele manier tegemoet aan de behoeften van zowel consumenten als klanten”, aldus Charles Bouaziz. Om de bekendheid van Canbebe in Ethiopië te vergroten kan Ontex rekenen op topatlete Meseret Defar. Als moeder van drie en tweevoudig goudenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2004 en 2012 is ze zeer bekend in haar land.

Ontex is marktleider in producten voor persoonlijke hygiëne, van babyluiers tot producten voor intieme hygiëne voor vrouwen of oplossingen voor incontinentie bij volwassenen. De groep heeft meer dan 11.000 werknemers en is actief in 27 landen. De producten worden naar meer dan 110 landen verdeeld.