ONTOFORCE klaar om Amerikaanse markt te veroveren

hansjpgHet Gentse ONTOFORCE ontwikkelt een baanbrekende semantische zoektechnologie en bouwt met zijn gebruiksvriendelijke zoekplatform Disqover unieke intelligente koppelingen tussen gegevensbronnen, zodat iedereen datawetenschapper kan worden.

Via Disqover worden niet enkel de interne maar ook meer dan 100 publieke databronnen ontsloten en doorzoekbaar gemaakt via één intuïtief zoekplatform. Dit genereert een tijdswinst van 20 tot 60 procent, wat de ontwikkelingsfase van nieuwe medicijnen gevoelig kan doen versnellen. Het bedrijf geniet de steun van gereputeerde onderzoeksinstituten zoals iMinds, UCSD (University of California, San Diego), MIT en Harvard Catalyst Group, en kondigde op 30 juni aan dat het via een nieuwe kapitaalronde 2,1 miljoen euro heeft opgehaald.

Het bedrijf vond de juiste combinatie van investeerders bij het Amerikaanse Life Science Innovation Fund (LSIF), dat samen met de business angels Luc Vauterin en Torsten Osthus als nieuwe investeerders instapt. De bestaande aandeelhouders LRM en het Sofi-fonds namen ook deel aan de nieuwe ronde. ONTOFORCE zal het bijkomende kapitaal gebruiken om de Amerikaanse markt verder aan te boren, onder meer via de opening van een kantoor in de Verenigde Staten. 

Voorts stelt het verste geld het bedrijf in staat om nieuwe ontwikkelaars en datawetenschappers aan te trekken om zo te kunnen blijven inzetten op het ontsluiten van zoveel mogelijk bijkomende publieke databronnen.

Hans Constandt (foto), CEO en mede-oprichter van ONTOFORCE: “We hebben ruim onze tijd genomen om nieuwe investeerders aan te trekken, want we wilden de juiste mix vinden. We waren namelijk vooral op zoek naar ‘smart money’: investeerders die niet enkel met geld over de brug komen, maar ook zelf de nodige expertise in huis hebben die relevant is voor onze verdere groei. Met deze mix van investeerders, hebben we nu het juiste evenwicht gevonden.”