GENT – Nichebedrijf Ontoforce bevindt zich in een soort van straalstroom. Het kapitaal wordt verhoogd, er komt een tweede ceo naast oprichter Hans Constandt en in de VS wordt een filiaal opgericht. De belangstelling voor de Gentse zoekrobot zwelt alsmaar aan. 

Ontoforce ontwikkelde een softwareplatform waarmee data snel kunnen gefilterd worden. De zoekrobot leidt tot verbluffende en efficiënte resultaten en dat is een aantal farmabedrijven, waaronder niet de minste, niet ontgaan. Bij de start kon stichter Hans Constandt al rekenen op een kapitaalinbreng van publieke fondsen (als LRM of PMV) en enkele particuliere investeerders. In een eerste ronde werd toen 3,2 miljoen euro opgehaald. Nu wordt nog eens 4,3 miljoen euro binnengehaald, met dank onder meer aan de familie Colruyt en aan privé-kapitaal van investeerder Annie Vereecken.

Ontoforce, dat kantoor houdt in de Ghelamco Arena, was volgens de laatste beschikbare cijfers goed voor 1,3 miljoen euro omzet en telt 22 medewerkers. Hans Constandt heeft ook de beslissing genomen om een tweede ceo aan te trekken in de persoon van high potential Dirk Pollet, die al zijn strepen verdiende bij het aan Amerikanen verkochte Multiplicom (specialist in tests voor borstkankers). Pollet wil de zoekrobot ook meer en meer aanbieden aan industriële, logistieke of dienstenbedrijven, een tot hiertoe nog relatief onontgonnen markt.