Ontoforce wint 5.000 dollar en een mentortraject

Hans Constandt - Pistoia Alliance Challenge 2015Op 13 oktober is Gentse startup Ontoforce, die zich specialiseert in het ontwikkelen van baanbrekende semantische zoektechniologie als finalist genomineerd in de “Pistoia Alliance President’s Startup Challenge 2015”. Deze wedstrijd onderscheidt startups die de drempel verlagen voor innovatie in life sciences onderzoek. Als finalist wint Ontoforce een bedrag van  5.000 dollr prijzengeld en een mentortraject.

Hans Constandt, CEO en mede-oprichter van Ontoforce,  ontving zijn prijs tijdens een prijsuitreiking en conferentie in het Amerikaanse Philadelphia. Het bedrijf was een van de 24 deelnemende startups en werd uiteindelijk één van de 5 finalisten. Naast een cheque van 5.000 dollar krijgt het bedrijf ook 3-maanden mentorbegeleiding door enkele vooraanstaande life sciences experts.

Hans Constandt is daar uiteraard erg tevreden over: “Met ons semantische zoekplatform, DISQOVER, wordt life sciences data makkelijker doorzoekbaar zodat iedereen data-wetenschapper kan worden. Dit kan de drempel voor R&D aanzienlijk verlagen, wat ook een belangrijke doelstelling is van Pistoia. Het is geweldig om deze erkenning te krijgen van experts uit de industrie. ”

De Pistoia Alliance is een non-profit alliantie van life sciences bedrijven, leveranciers, uitgevers en academische groepen die samenwerken om de belemmeringen voor innovatie in R&D weg te werken.  Hans Constandt beaamt dat die samenwerking erg nuttig is om de samenwerking in de hele biotechnologiesector te stimuleren.  “Deze wedstrijd voor life sciences startups is ideaal voor een bedrijf als het onze”, zegt hij nog. “Het stimuleren van innovatie is goed voor iedereen die actief is in onze industrie: zo kunnen we nog meer patiënten helpen. ”