GENT – In Boedapest heeft ONTOFORCE succes geboekt. Met het semantisch zoekplatform DISQOVER behaalde het Gentse bedrijf de EIT Venture Award 2017. Vorig jaar won ONTOFORCE ook al de EIT Health Award.

De EIT Venture Award zet succesvolle startups in de schijnwerpers die volop door de innovatie- en investeringsgemeenschap worden ondersteund. ONTOFORCE behoorde als enige Belgische bedrijf tot de genomineerden. Een internationale jury apprecieerde de passie en de maatschappelijke impact van ONTOFORCE bij het democratiseren van Big Data in de gezondheidszorg en daarbuiten.

“ONTOFORCE heeft een bedrijf en producten ontwikkeld die aan een duidelijke marktbehoefte in de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie beantwoorden. Daarenboven kan hun technologie snel naar andere industrieën worden geschaald. Neem daar de verkoopsuccessen op korte termijn bij en ONTOFORCE is een terechte winnaar van deze award”, klinkt het in het juryrapport.

Wereldspeler

ONTOFORCE ontwikkelt en commercialiseert het semantisch zoekplatform DISQOVER, dat gegevens uit een onbeperkt aantal publieke, privébronnen en bronnen van derden verzamelt. In de levenswetenschappen versnelt het platform het onderzoek naar nieuwe medicijnen die daardoor sneller naar de markt gebracht kunnen worden.

“ONTOFORCE is aan een snel tempo een wereldspeler in het semantisch zoeken aan het worden en de EIT-gemeenschap heeft op vele manieren aan dit succes bijgedragen”, aldus Hans Constandt, ceo van ONTOFORCE. “Verschillende deskundigen van het EIT adviseerden en hielpen ons bij het ontwikkelen van ons verkoopverhaal, het ontmoeten van klanten en partners, de verfijning van onze go-to-market strategie en nog veel meer. Maar ook ons zeer intelligent en gemotiveerd team dat echt gelooft dat we patiënten kunnen genezen door Big Data te democratiseren, heeft een enorm aandeel in het behalen van deze award.”

Naast de EIT Venture Award werden ook de EIT Change Award voor afgestudeerden en educatieve programma’s en de EIT Innovators Award voor innovatieve teams uitgereikt. Die gingen respectievelijk naar het Zwitserse Chrysalix Technologies en de Zweedse ontwikkeling van de Stockholm3 Test. Het Duitse Coldplasmatech kaapte de publieksprijs weg.