GENT – ONTOFORCE is één van de winnaars van de Tech Tour European Venture Contest 2017. Uit de meer dan 1.250 inzendingen slaagde het Gentse bedrijf erin de jury binnen de HealthTech categorie te overtuigen met haar semantisch integratie en zoekplatform DISQOVER.

Tijdens de finale van de elfde editie van de Tech Tour European Venture Contest in het congrescentrum van Düsseldorf pakte ONTOFORCE de hoofdprijs in de categorie HealthTech. “Die erkenning krijgen is leuk voor ons team,” aldus Hans Constandt, medeoprichter en ceo van ONTOFORCE. 

ONTOFORCE ontwikkelt en commercialiseert het semantisch data integratie en zoekplatform DISQOVER, dat gegevens uit een onbeperkt aantal publieke, privébronnen en bronnen van derden verzamelt. De gebruikersvriendelijke interface stelt iedereen in staat sneller en gemakkelijker cruciale data en informatie te vinden.

Uitbreiding naar hospitalen

In de levenswetenschappen versnelt DISQOVER het onderzoek naar nieuwe medicijnen die daardoor sneller naar de markt gebracht kunnen worden. Het Gentse bedrijf breidt nu volop uit naar hospitalen en start ook de prospectie in andere industrieën op.

“Technologie en een goed gebruik van data kan het verschil maken in het leven van patiënten. Met de toenemende interesse in blockchain technologie en Big Data, en hoe dit ingezet kan worden om beter om te gaan met patiënten data op een correcte en ethisch verantwoorde manier, kijken we als ONTOFORCE vol vertrouwen naar de toekomst.”