Ook Bolides wil stukje van groeiende autodeelmarkt

0000000000000000000blDe Gentse autodeelmarkt heeft er weer een speler bij : Bolides. Het bedrijf wil naar eigen zeggen autodelen sexy maken, met luxewagens die met een smartphone-app gereserveerd worden en die de gebruiker de kans bieden om de wagens voor de eigen deur te parkeren.

Bolides is een innovatieve autodeelservice op basis van een unieke smartphone applicatie waarmee gebruikers de wagen kunnen reserveren, openen en starten. Dankzij de creatieve samenwerking met het gerenommeerde ontwerpbureau ToyKyo uit Gent zullen de Bolides op artistieke wijze opvallen in het straatbeeld. De komst van Bolides, dat ook al in Antwerpen actief is,  naar Gent past perfect in het ambitieuze autodeelplan van schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw dat over vier jaar 20.000 autodelers in de stad wil hebben.

“Onze gebruikers genieten van alle voordelen van mobility-on-demand zonder de kopzorgen van het autobezit”, vertelt Bart Lizen, de initiatiefnemer van Bolides. “De gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit van ons concept wordt in belangrijke mate versterkt dankzij een businessmodel waarbij onze klanten enkel betalen voor het gebruik zonder dat ze een abonnement nodig hebben en niet zijn gebonden aan vaste standplaatsen.”

Om de lancering niet onopgemerkt te laten gaan, werd de eerste Bolide daarom onder handen genomen door het Gentse designbureau ToyKyo dat de deelwagen een unieke esthetische make-over gaf. De komende maanden staan nog meer samenwerkingen op de planning met Gentse artiesten, kunstenaars en ontwerpers om Bolides in het straatbeeld en bij het publiek te doen opvallen op een kunstzinnige wijze die de Gentenaars ongetwijfeld zullen weten te appreciëren.