Oost-Vlaams adviesbedrijf werkt acceleratorprogramma uit voor Luxemburgse startups

0000000carldnneelsCarl Danneels heeft met zijn bedrijf Plethon Innov8, dat opereert vanuit Stekene bij veel grote bedrijven al diverse belangrijke technologische projecten in goede banen geleid. Nu heeft het bedrijf in samenwerking met de Luxemburgse Overheid een acceleratorprogramma uitgewerkt gericht op early stage startups.

De eerste cyclus startte in Oktober van vorig jaar: Eerste cyclus.

Door het succes en de grote interesse volgt nu een tweede cyclus, waar Plethon Innov8 ook weer mee aan de wieg staat.  Het programma wil vooral de condities om te starten verbeteren.  Het programma, “Fit4Start” genoemd, ondersteunt startups in de eerste fase, door financiering hulp aan te bieden tot € 50.000 en de startups ook te coachen volgens de “Lean Startup” methodologie.  Startups zijn in dit geval bedrijven die maximum 1 jaar bestaan en uit minstens 2 personen bestaan.

Het is vooral het stuk coaching dat Plethon voor zijn rekening zal nemen, als specialist in advies inzake de Lean Startup methodologie.

Luxemburg wil Met dit hele accelerator zijn positie als ideale regio voor ICT bedrijven een extra boost geven, door nieuw bloed aan te trekken dat ook interessant kan zijn voor de er reeds gevestigde bedrijven.