Oost-Vlaams topproduct voor ecologische onkruidbestrijding

000000000bttBeaulieu Technical Textiles uit Kruishoutem nam vorige week deel aan de Dag van de Openbare Ruimte in Brussel rond milieuvrien-delijke onkruidbestrijding.

Het nieuwe decreet ‘Duurzaam pesticidengebruik’ bepaalt dat openbare besturen sinds 1 januari 2015 geen pesticiden meer mogen gebruiken voor het onderhoud van hun bermen, verhardingen, groen- en bloemperken en andere groenvoorzieningen.  Steden en gemeenten zijn dus op zoek naar milieuvriendelijke, maar ook efficiënte en duurzame alternatieven om het onkruid tegen te gaan.

“Bij de steden en gemeenten zijn gronddoeken als effectief middel tegen onkruidwering nog vaak onbekend terrein”, zegt Valérie Bouckaert, marketing manager bij Beaulieu Textiles. “Nochtans hebben die gronddoeken hun sporen al ruimschoots verdiend. Geweven gronddoeken zijn goedkoop, duurzaam, zeer makkelijk te plaatsen en vergen geen verder onderhoud. Ze beschermen jonge planten tegen onkruid en bezorgen hen een optimaal microklimaat, waardoor deze sneller groeien en er veel minder afsterven.”

Met Ökolys® en Agrolys® biedt Beaulieu Technical Textiles alvast twee gronddoeken aan die uitstekende troeven bieden bij onkruidbestrijding.

Geweven gronddoeken zijn ideaal voor nieuwe aanplantingen van bermen, bloem- en groenperken, en andere groenvoorzieningen”, geeft Valérie Bouckaert nog aan. “Ze zijn enorm gemakkelijk te plaatsen, waardoor iedereen hiermee snel aan de slag kan. Eens aangelegd zijn ze totaal onderhoudsvrij, wat groendiensten en aannemers veel tijd en kosten bespaart. Het is dus hoog tijd dat openbare besturen zich bewust worden van de troeven van deze producten die aantonen dat de Vlaamse industrie wel degelijk nog een toekomst heeft.”