Op 18 januari 2018 zal Flanders DC de winnaars bekend maken van de zogenaamde Henri van de Velde awards. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven die uitblinken door een combinatie van creativiteit, innovatie en design. Zopas werden de namen bekend gemaakt van bedrijven die de preselectie haalden in diverse categorieën. Ook enkele Oost-Vlaamse bedrijven profileren zich als kandidaat-winnaars.

Een van die bedrijven of projecten is Puskas.Puskás was niet alleen een legendarische Hongaarse voetballer die in de jaren ’60 schitterde bij Real Madrid en de Magische Magyaren, de beste Hongaarse nationale ploeg ooit. Puskás is ook ook een luxemagazine over voetbal dat vier keer per jaar verschijnt, van de hand van de makers van wielertijdschrift Bahamontes. Met daarin de schoonste verhalen en de mooiste foto’s over vroeger en nu, over binnen- en buitenland, met reportages en interviews die net zo goed over een Rode Duivel uit de jaren ’90 kunnen gaan als over de huidige topschutter in vierde provinciale C, net zo goed over passionele derby’s in Zuid-Amerika als over verbeten degradatieduels in Oost-Vlaanderen, net goed over Juan Lozano als over Kevin De Bruyne. Kortom: verplicht leesvoer voor elke voetballiefhebber. Het grafisch ontwerpen van de nummers wordt bestempeld als een schoolvoorbeeld van creativiteit.

Xant M, ook geselecteerd, is gevestigd in Brussel, maar zaakvoerder en gewezen scoutsleider Alex De Broe is geboren en getogen in Lokeren. Het bedrijf bouwt middelgrote windturbines, revolutionair door hun robuustheid en eenvoud in installatie.

Tot slot is er nog de Gentse studio Labt van Frank Ternier die design meubels ontwerpt.