Niet alleen atleten strijden in Londen voor een medaille op het wereldkampioenschap atletiek. Ook op de International Beer Challenge hoopten tal van brouwerijen op een titel voor hun bieren. Tussen het internationale gezelschap waren heel wat Belgische deelnemers. En ook Oost-Vlaamse winnaars, want brouwerij Huyghe uit Melle, brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde en HopSaSam uit Oudenaarde keerden met enkele prijzen huiswaarts.

De International Beer Challenge in Londen behoort al meer dan twintig jaar tot één van ‘s werelds meest gerenommeerde bierwedstrijden. Dit jaar werden meer dan 700 bieren uit 30 landen blind geproefd. 46 kregen een gouden medaille toegewezen, 171 een zilveren en 292 een bronzen.

Vijf Oost-Vlaamse medailles

Net zoals de vorige jaren mocht brouwerij Huyghe opnieuw het podium beklimmen. Paradepaardje Delirium Tremens behaalde een zilveren medaille. Een bronzen medaille was weggelegd voor Delirium Red. Daarmee zit de Melse brouwer dit jaar al aan 12 medailles. “Het toont aan dat we, ondanks de wereldwijde opkomst van Belgian-style beers, nog wel altijd ons mannetje kunnen staan en dat de vakjury ons vakmanschap weet te waarderen”, aldus Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van brouwerij Huyghe.

De Ertveldse brouwerij Van Steenberge wist twee bronzen medailles in de wacht te slepen. Zowel de bieren Piraat en Gulden Draak behaalden de derde plaats. Nonniversaire van HopSaSam uit Oudenaarde maakt de Oost-Vlaamse prijzenkast compleet. Het roodkopere digestiefbier behaalde zilver en heeft nu al vier medailles op zijn palmares.