Oost-Vlaamse chef naar internationale finale beste jonge kok ter wereld?

0000000000san-pellegrinoLiefst 3.620 jonge chefs uit 192 landen dienden de afgelopen maanden hun kandidatuur in voor Young Chef 2015, een wedstrijd die wereldwijd op zoek gaat naar veelbelovend jong professioneel kooktalent. De semifinalisten zijn ondertussen bekend. Bij de tien kandidaten uit de Benelux die het op 16 februari 2015 tegen elkaar opnemen in de regionale finale onder leiding van Sergio Herman, zitten ook twee Oost-Vlaamse chefs.

Het Italiaanse gastronomische watermerk S.Pellegrino is samen met de culinaire website www.finedininglovers.com op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Daarom schreven ze het scoutingproject Young Chef 2015 uit. Het spuitwater lost met deze wedstrijd zijn belofte in om de kunst van het fine dining te verspreiden tot ver buiten de Italiaanse landsgrenzen en om opkomend culinair talent te promoten.

In november en december konden jonge foodprofessionals van jonger dan dertig jaar die al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een resturant, zich inschrijven en hun signatuurgerecht voorstellen. Een jury van lokale culinaire grootheden beoordeelt het signatuurgerecht van de streekgenoten volgens de vijf gouden regels: ingrediënten, kunde, genie, schoonheid en boodschap. Per regio kan er maar één winnaar uit de bus komen. De twintig regionale winnaars krijgen een ticketje voor de wereldfinale eind juni 2015 in Milaan.

De regionale finale van de Benelux-zone zal plaatsvinden op maandag 16 februari in de voormiddag , in het restaurant van Bulthaup in Sint-Stevens-Woluwe.  De jury bestaat uit voorzitter Sergio Herman, de chefs Kobe Desramaults, David Martin en Steven Dehaeze en de journalisten Catherine Gaudissart, Willem Asaert en Jean-Pierre Gabriel. Bij de tien regionale finalisten zijn ook twee-Oost-Vlaamse restuarants vertegenwoordigd: De Vijf Seizoenen uit Brakel met Laurence Haegeman en Volta uit Gent mat Davy De Pourcq.