ImageGenJaguar Land Rover, de grootste Britse  fabrikant van hoogwaardige luxevoertuigen  boekte in 2015 zijn beste jaarlijkse verkoopresultaat ooit. Het bedrijf verkocht wereldwijd 487.065  voertuigen, 5% meer dan het jaar ervoor. De groep gaat er prat op al voor het zesde opeenvolgende jaar te kunnen uitpakken met stijgende verkoopcijfers. In 2015 werden meer dan dubbel zoveel voertuigen verkocht dan in 2009.

In België en Luxemburg steeg de verkoop met 35%. Ook de Oost-Vlaamse verdelers, Land Rover Dendermonde, garage Vernaeve in Merelbeke,   en garage De Ridder in Beveren droegen daar hun steentje toe bij.

Andy Goss, Jaguar Land Rover Group Sales Operations Director, becommentarieerde de jaarprestaties als volgt: “Het is een belangrijk jaar geweest voor Jaguar Land Rover, met geüpdatete modellen over het volledige gamma en de introductie van de splinternieuwe Jaguar XE en de Land Rover Discovery Sport.

“De reacties van klanten waren uiterst positief, met een recordverkoop in het VK, Noord-Amerika en Europa. De aantrekkingskracht van onze Jaguars en Land Rovers werd ook erkend door 95 internationale prijzen in 2015, waaronder 15 voor de Land Rover Discovery Sport en 19 voor de Jaguar XE. 2016 belooft opnieuw een spannend jaar te worden, met de start van de verkoop van de Range Rover Evoque Convertible en de Jaguar F-PACE, naast andere splinternieuwe en opgefriste voertuigen.”