De 19de editie van BEA, de Benelux Event Awards, heeft heel wat Oost-Vlaamse winnaars opgeleverd. De twee Gentse bedrijven Fast Forward en Criaturas, BEVAS Events uit Lochristi en King George uit Sint-Niklaas wonnen in het ICC Ghent een prijs. “Het was een bijzondere editie, want heel wat van de ingezonden projecten in een speciaal klimaat na de aanslagen werden uitgevoerd”, klonk het bij de jury. De organisatie zelf was onder meer in handen van BEVAS Events.

In de categorie van B2B-evenementen ging het zilver naar het Gentse Criaturas, dat in opdracht van het Antwerpse Gemini Corporation The Market of Wonders organiseerde. King George uit Sint-Niklaas behaalde de derde plaats met hun evenement Search of Light voor Modular Lighting Instruments uit Roeselare. Bij de B2C-evenementen nam Fast Forward de bovenhand. Het Gentse eventbureau behaalde de eerste plaats met Antwerp City Drops, een evenement uitgedacht en uitgewerkt voor Stad Antwerpen rond urban sports, lifestyle en cultuur. Ook de tweede plaats was voor hen weggelegd. Die behaalde ze in samenwerking met BEVAS Events uit Lochristi voor de organisatie van Floraliën 2016 in Gent. In de categorieën institutionele evenementen, verzekering en veiligheid, en beurzen en salons waren er geen winnaars uit de regio.

In het algemeen konden de BEA-juryleden een positieve tendens vaststellen: “Ondanks het feit dat het concept event onder druk staat, hebben de live communicatieagentschappen opnieuw getoond dat ze in staat zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden, en nieuwe technologieën te omarmen. Op die manier kunnen merken blijven prikkelen, betrekken en communiceren met hun publiek. Door deze elementen aan te halen, raken we meteen ook de essentie van het beroep: de show ten dienste stellen van de inhoud.”