Oost-Vlaamse fabrikanten sterk aanwezig op Brusselse meubelbeurs

meubelbeursVan 6 tot 9 november vindt de internationale meubelbeurs in Brussel plaats. Beursdirecteur Lieven Van den Heede wijst erop dat de vakbezoekers tijdens hun jaarlijkse boeiende ontdekkingstocht weer tal van vernieuwingen en trends te zien krijgen.  Op de beurs schitteren ook een tiental  Oost-Vlaamse fabrikanten die hun graantje proberen mee te pikken van de verwachte heropleving van het consumentenvertrouwen.

“Een sterke beurs”, zegt Lieven Van den Heede, “is in de eerste plaats te danken aan de exposanten en aan het aanbod. Voor de meubelhandel uit België, Nederland, Frankrijk en al onze buurlanden is de Brusselse beurs een belangrijk moment voor het samenstellen van de collecties voor het volgende jaar. Maar ook voor de wat verder gelegen Europese landen is ons evenement een boeiend gegeven, omdat ze er een overzicht krijgen van wat de bij uitstek op de export gerichte Belgische meubelindustrie te bieden heeft. Zowat zes op tien professionele beursbezoekers zijn dan ook afkomstig uit het buitenland.”

In een overzichtelijke indeling krijgen zij zich op de diverse aspecten van het aanbod. Zo is “Brussels by Night” in hall 6 het terrein van de slaapspecialisten, zoals Van Landschoot en LS Bedding  uit Maldegem en Neyt uit Lochristi.  “City” toont het hedendaagse meubel en zitmeubel met daarbij onder meer Perfecta uit Gavere.

“Als Belgische beurs”, zo zegt Lieven Van den Heede nog, “zijn we fier op de meubelindustrie uit eigen land. Als preview met een overzicht van de nieuwe collecties maken we dit jaar al de twaalfde editie van BE magazine. Het geeft de potentiële bezoekers van de beurs een duidelijk en soms verrassend beeld van wat zij in Brussel mogen verwachten. Het BE Magazine illustreert heel levendig dat Belgen steeds zin blijven hebben in een uitdaging. Dat ze assertief reageren met creativiteit en flexibiliteit, maar dat ze ook blijven doen waar ze goed in zijn.”