Oost-Vlaamse fruittelers krijgen duwtje in de rug

aaacocuqytOp dinsdag 21 oktober 2014 geeft De Provincie Oost-Vlaanderen een Oost-Vlaamse peer aan haar personeelsleden. Onder het motto ‘een peer voor ieder van ons’ wil de Provincie zo haar personeelsleden stimuleren om meer Oost-Vlaamse producten te consumeren.

Door omwentelingen op de wereldmarkt, zoals de Russische boycot, hebben heel wat Oost-Vlaamse boeren en fruittelers het zwaar te verduren”, zegt gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw. “Daarom willen we de Oost-Vlamingen oproepen om meer lokale producten te consumeren en we beginnen bij ons eigen personeel door hen een lekkere Oost-Vlaamse peer aan te bieden”.

Het provinciebestuur hoopt met de actie een aanzet te geven tot het besef dat elke Oost-Vlaming een beetje meer “lokavoor” zou moeten worden, met andere woorden iemand die in enkel plaatselijk geproduceerd voedsel eet. Door volop te kiezen voor lokale producten kan men zijn steentje bijdragen tot een duurzame consumptie en de lokale landbouw en economie ondersteunen. Bij fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem, één van de modernste Oost-Vlaamse fruitteeltbedrijven met een specialisatie in de teelt van kersen, appels en peren juicht zaakvoerder Jonas Cocquyt de actie alvast toe.