Oost-Vlaamse jenever loopt steeds meer in de kijker

aaaaaaambassadeurOp 29 en 30 november 2014 vindt telkens van 11 tot 18 uur in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten in Gent de vierde editie plaats van het  O’de Flander Jeneverfestival. Het is één van de manieren om de jenevers van de Oost-Vlaamse producenten in de verf te zetten.

Zeven jaar geleden keurde de Europese Raad der Ministers de geografische erkenning goed van de Oost-Vlaamse graanjenever O’de Flander. De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs zet zich blijvend in voor de erkenning en de promotie van de jenevers.

Op zondag 23 november werden trouwens zeven Oost-Vlaamse horecazaken verwelkomd  als nieuwe ambassadeurs voor O’de Flander, Oost-Vlaamse graanjenever. Tijdens dit ceremonieel leggen zij de eed af om O’de Flander te verdedigen en te promoten .

“Horecazaken en drankencentrales die minstens drie O’de Flander graanjenevers op de kaart plaatsen, ontvangen een plakket O’de Flander ambassadeur dat ze aan de gevel van hun zaak kunnen bevestigen”, legt Chantal Gheysen, bij de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen verantwoordelijk voor de streekproducten, uit.   “De bedoeling is om de O’de Flander ook in horecazaken bekendheid te geven en de consument dit edele streekproduct naar waarde te laten schatten. Proeven is nog steeds de beste promotie.”

De zeven horecazaken die zich voortaan ook O’de Flander ambassadeur mogen noemen zijn de volgende: Vrijmoed en Holiday Inn Flanders Expo uit Gent, Hof van Heuden uit Heusden, Brasserie Bruno en Brasserie Suzanne uit Deinze, Villa Eureka uit Zottegem en Agaric uit Landskouter.