Voor het tiende jaar op rij organiseerden Unizo en HR-dienstengroep ADMB de verkiezing van de Jobstudent van het Jaar. Ze doen dit om de ‘werkgrage’ jobstudent en zijn werkgever in bloemetjes te zetten. Maar de wedstrijd wil ook het belang van de jobstudent voor werkgevers benadrukken.

De keuze viel dit jaar op de Oost-Vlaamse Julie De Bleser die bij Café Crème aan de slag is. Ze is 27 jaar oud. Julie De Bleser trekt al anderhalf jaar lang de baan op met de foodtrucks van het bedrijf uit Sint-Niklaas om ijs en koffie te verkopen op feesten en festivals. De titel van Jobstudent van het Jaar levert Julie een extra maandloon van 1.250 euro op. Philip Van Eeckhoute, CEO van ADMB, en Unizo-topman Karel Van Eetvelt reikten de prijs uit aan de laureate.

Zaakvoerster Carolien De Groote van Café Crème looft Julie voor haar inzet, motivatie en het plezier dat ze in haar werk in de foodtrucks schept. Haar positieve ingesteldheid maakt van haar de perfecte jobstudente: “Julie is een heel fijn persoon om mee samen te werken”; aldus Carolien De Groote. “Ze doet alles met de glimlach en niets is voor haar teveel gevraagd. Ze deelt met ons de liefde voor ons ijs en weet dat tijdens bedrijfs- en privéfeestjes ook keer op keer over te brengen op klanten.”

Julie is studente modeontwerp aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Ze is niet van de grootste, maar laat zich daardoor niet uit het veld slaan. “Als ze mee op pad is met onze grote truck, voorzien we een extra bankje omdat ze anders niet in de diepe potten ijs kan scheppen”, legt Carolien De Groote uit met een knipoog.