Oost-Vlaamse onderneemster staat op Forbes lijst "30 under 30"

0000000000000000acdAnne-Cathérine Dilewyns startte in 2010 samen met haar vader Vincent in 2010 in Dendermonde de brouwerij Dilewyns op. Als master in de economie, is ze nu opgenomen in de prestigieuze lijst “30 under 30” van het Amerikaanse zakenblad Forbes, met de meest veelbelovende ondernemers van jonger dan 30 in een aantal uitleenlopende categorieën.

Brouwerij Dilewyns groeide uit de hobby van vader Vincent, maar  wat ooit begon als een pure hobby, zonder enige commerciële bijbedoeling, is uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen en sterk groeiend bedrijf. Ondertussen zijn ook de vrouw en twee van de vier dochters van Vincent Dilewyns  immers in de zaak gestapt.

In maart 2015 nam de brouwerij een nieuw magazijn van 900 vierkante meter in gebruik.  Dit magazijn met twee verdiepingen is de eerste fase van het uitbreidingsplan. Ondertussen ligt de focus volop op het verhogen van de productiecapaciteit.

De brouwerij brouwt vijf soorten Vicaris bier, waaronder de blonde Vicaris Tripel en de donkere Vicaris Generaal en levert aan verschillende drankencentrales en biergroothandels, maar kan ook rekenen op heel wat buitenlandse belangstelling, onder meer uit de Verenigde Staten en Canada.

“Dat onze bieren erkenning gekregen hebben op het Zythos bierfestival zal daar uiteraard niet vreemd aan zijn”, verklaarde Vincent Dilewyns recent nog aan Het Nieuwsblad.

Voor de brouwerij is de erkenning van Anne-Cathérine Dilewyns door Forbes in ieder geval een erkenning die kan tellen en die de export ongetwijfeld een nieuwe boost zal geven.