Oost-Vlaamse startups pakken goud, zilver en brons bij Bizidee

75a58eec-a5cc-4147-9049-7c8322baccbaOp 31 mei werden de winnaars van de vijftiende editie van de Bizidee Ondernemingsplanwedstrijd bekroond. Bizidee is een initiatief met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen en kadert in het Vlaamse beleid dat inzet op meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Een professionele jury beoordeelde uit 151 inzendingen uiteindelijk 61 ondernemingsplannen. Dat leidde tot veertien nominaties: acht in de categorie “Large” voor startups die internationale ambities hebben en zes in de categorie “small”.

In de eerste categorie gingen de drie eerste prijzen naar Oost-Vlaamse startups. De hoofdprijs van 15.000 euro cash was voor Onak, het Gentse bedrijf van Otto Van De Steene en Thomas Weyn. Zij ontwierpen als fervente kanovaarders een origami designed kano, die gemaakt is van hoogwaardig materiaal en bijzonder compact is. ONAK maakt komaf met de beperkingen die een standaard kano met zich meebrengt en doet tegelijkertijd quasi niets aan de kwaliteit van de vaarprestaties af.

Op de tweede plaats eindigde P²Solutions, een intelligent luiersysteem om incontinentie aan te pakken, dat is ontwikkeld door Bjorn Van Keymeulen,  en dat de zorg voor senioren op een significante manier kan optimaliseren.

De derde plaats was voor Guide2Property, een immoplatform dat werd ontwikkeld door broer en zus Wendy en Frederic Geeraert,en dat naar hun zeggen een uniek algoritme is om in het aanbod van vastgoed precies “het dekseltje te vinden dat op ieders potje past.”