Op zoek naar een uitstap voor komende zaterdag en zondag? De Streekproductenmarkt van Oostende is de gedroomde bestemming. Op 2 en 3 september is het proeven en genieten geblazen van authentieke streekproducten uit gans Vlaanderen. De Streekproductenmarkt zorgt voor een culinaire pauze met ambachtelijk lekkers uit heel Vlaanderen. Ook Oost-Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit. 

Het Prinses Clementinaplein is de plek van afspraak. 44 streekproducten met traditie en vakmanschap kunnen geproefd worden. Liefst 39 producenten bieden hun lekkerste proevertjes aan. Dit jaar zijn er veel nieuwigheden. Meer dan de helft van de streekproducten zijn dit weekend namelijk voor het eerst te proeven in Oostende. Oost-Vlaanderen wil in de eerste plaats uitpakken met heerlijk lekkers voor suikermondjes. Daar zorgen de legendarische cuberdons voor, maar ook de Adriaan Brouwer taart, de Gentse vlaai of de Mattenaart uit de Vlaamse Ardennen. Van al dat lekkers krijgt een mens natuurlijk dorst en opnieuw laat Oost-Vlaanderen zich niet onbetuigd. Doorspoelen kan met een lekkere hopjenever uit het Waasland of met een Oudenaards bruinbier. Kortom: dit weekend helpen de Oost-Vlaamse ambachten het mooie weer maken aan de kust.

Het logo ‘streekproduct’ krijg je niet zomaar maar moet je verdienen bij een erkende instantie (de VLAM). Het moet gaan om producten die al minstens 25 jaar bestaan en worden bereid met streekeigen grondstoffen in de streek van oorsprong. Ze moeten ook ambachtelijk gemaakt worden volgens lokale tradities en de lekkernijen en moeten finaal ook een zekere faam hebben verdiend bij de lokale bevolking en het brede publiek.