HAMME/LOKEREN/ZOTTEGEM – Verschillende Oost-Vlaamse bedrijven gingen op de wedstrijd voor beste zwembad-, zwemvijver en saunabouwer met een medaille aan de haal. Intrapools uit Lokeren, Art Pools uit Zottegem en Spa Company uit Hamme pakten respectievelijk goud, zilver en brons, elk in een verschillende categorie.

Zwembaden & Wellness PRO organiseert jaarlijks een wedstrijd voor deze specifieke beroepssector. Het vakblad voor de professionele zwembad- en zwemvijverbouwer en wellnessspecialist doet dat samen met de Belgische beroepsvereniging voor zwembadbouwers BSPA.

“Elk jaar zien we het niveau van de projecten stijgen”, zegt Kurt Dekeyzer, ceo van communicatiebureau PSG group, uitgever van het magazine. “Deze wedstrijd is voor de professional steeds meer een marketingmiddel geworden om de kwaliteit van zijn werk te onderstrepen. Een professionele jury, bestaande uit vakmensen uit verschillende disciplines beoordeelt elk project ter plaatse.”

Drie keer raak

In totaal vielen drie Oost-Vlaamse ondernemingen in de prijzen. Intrapools uit Lokeren verzilverde als enige Oost-Vlaamse bedrijf een gouden bekroning. Het deed dat in de categorie Openbaar wellnesscentrum. “Geen makkelijke categorie voor ons, want niet bij elk zwembad plaatsen we een volledige wellness. Het was ook onze eerste nominatie en we winnen meteen goud. Dat geeft ons een extra boost om van 2018 opnieuw een topjaar te maken”, klinkt het bij Intrapools. 

In de categorie Sauna was de bronzen medaille weggelegd voor Spa Company uit Hamme. Art Pools uit Zottegem won zilver in de categorie Monobloks groter dan € 60.000.