Oost-Vlaanderen boven in ondernemingsplanwedstrijd Bizidee

0000000sabineOp dinsdag 31 mei wordt in Technopolis in Mechelen de winnaar van Bizidee bekend gemaakt. Bizidee bekroont het Beste Vlaamse Ondernemingsplan.

“Uit 151 geregistreerde deelnemers werden 61 ondernemingsplannen aan de professionele jury voorgelegd”, zegt Sabine Eevers (foto), projectmanager van Bizidee. “De jury selecteerde acht finalisten in de Bizidee Ondernemingsplanwedstrijd categorie Large en zes finalisten in de categorie Small.“Bedoeling is om iedereen met een goed ondernemingsplan een duwtje in de rug te geven. Binnen het Vlaamse ondernemerschap hebben we die verscheidenheid net nodig.”

De meest ambitieuze ondernemers nemen het tegen elkaar op in de categorie ‘Large’. Dit zijn de ondernemers die mikken op minimaal vijf werknemers en/of twee vestigingen van hun bedrijf, of die internationale ambities hebben. In de categorie ‘Small’ komen de starters uit die het iets bescheidener aanpakken.

“Ongeacht hun ambitie maken deelnemers kans op een aantrekkelijk prijzenpakket”, zegt Eevers. “Wie de hoofdvogel afschiet in de categorie Large, gaat naar huis met 15.000 euro startkapitaal, in de categorie Small bedraagt dit 3.000 euro. Welke plaats ze ook behalen, voor iedereen die zijn ondernemingsplan indient, betekent Bizidee een stevige duw in de rug doordat drie juryleden afzonderlijk feedback geven.”
Van de acht genomineerden in de categorie Large komen er liefst zes  uit Oost-Vlaanderen. Het gaat om Wado, een killer app voor sportievelingen, P2Solutions, een intelligent systeem om incontinentie aan te pakken, Onak, dat een opvouwbare kano ontwikkelde, Guide2Property, een algoritme dat gebruikers in staat stelt snel een huis te vinden dat bij hen past, Electragram, dat een speels meettoestel ontwikkelde om de luchtgezondheid te meten en B-and-Bee: een modulair systeeem om slaapcellen te bouwen. Ook van de zes finalisten in de categorie Small zijn er twee afkomstig uit Oost-Vlaanderen: Food Love en De Zelfpluktuin. De komende weken stellen we hun activiteiten wat meer in detail voor. In totaal komen dus acht van de veertien starters met het beste ondernemingsplan uit onze provincie. Het bewijst nog maar eens dat het ondernemerschap er volop leeft.