Paul-Henri Cuvelier en zijn commis Simon De Tavernier.

Het was al te zien aan de nominaties dat er heel wat talent uit de culinaire wereld in Oost-Vlaanderen zat, maar de bekendmaking van de winnaars van de Prijs Proper Montagné bevestigt dat. Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin uit Zele, werd verkozen tot Eerste Kok van België 2018. Paul-Henri Cuvelier van Paul de Pierre in Maarkedal mag zich voortaan dan weer Eerste Maître d’hôtel van België 2018 noemen.

Voor de uitreiking van de prijs Eerste Kok van België moesten de vijf finalisten, waarvan drie uit Oost-Vlaanderen, drie gerechten klaarmaken. Ignace Wattenberge kroonde zich daarin de beste. De prijs voor beste commis gaat naar Lynn De Weer, commis van chef Fabian Bail van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal. Zij mag een week stage lopen bij Peter Goossens in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve te Kruishoutem. Fabian Bail zelf en Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco uit Wetteren, grijpen naast de felbegeerde titel van Eerste Kok van België.

Paul-Henri Cuvelier van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal trok daar als enige Oost-Vlaamse genomineerde aan het langste eind voor de prijs Eerste Maître d’hôtel van België.

Gastronomische club

Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.