Oost-Vlaanderen kaapt twee van de drie BRYO-awards weg

0000000sharon_duverger_mamasha_2Op 31 januari kende Bryo, het project van VOKA dat jonge mensen met “goessting” begeleidt naar succesvol ondernemerschap,  drie prijzen toe aan startende bedrijven. Negen startende ondernemers maakten kans op een prijs. Alle actieve Bryoleden van 2014 kwamen automatisch mee in aanmerking voor de awards. De stemming verliep via online voting. De selectie werd gemaakt door de Bryo-coördinatoren, de partners, ervaringsdeskundigen en experten uit het Bryo-netwerk en resulteerde in drie genomineerden in volgende categorieën: Bryo Rookie 2014, Bryo Creative Highlight 2014 en Flanders Future Bryo 2014.

De prijsuitreiking verliep in aanwezigheid van Vlaams Minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters. De awarduitreiking vond plaats op de Ocean Diva, een boot die voor de gelegenheid speciaal koers zette richting Vlaanderen. “Deze Bryo awards tonen opnieuw aan dat er heel wat ambitieus ondernemerstalent is in Vlaanderen”, verklaarde de minister. “Deze jonge ondernemers zijn een voorbeeld van wat het betekent een bedrijf op te bouwen van idee, naar concreet project tot een groeiende onderneming. We zijn ervan overtuigd dat de winnaars, maar ook alle kandidaten in de toekomst zullen doorstoten tot de wereldtop in hun markt.”

Twee van de drie winnaars zijn Oost-Vlaamse bedrijven die wij recent ook belicht hebben op deze pagina’s.  Next Apps van Wim Van Buynder uit Eksaarde (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/next-apps-mikt-op-eenvoud-en-gebruiksvriendelijkheid/)  mag zich de Bryo Rookie 2014 noemen en in de categorie Creative Highlight gaat  Zonen 09 van Sharon Duverger uit Gent met de eer lopen.  (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/zonen-09-gelooft-rotsvast-in-het-succes-van-de-zelfmaaksector/) . In de categorie Flanders Future ging de award naar het Limburgse bio IT-bedrijf UgenTec.