Onder de noemer TRAVAK wil PUUR GENT de middenstand in Oostakker, die geconfronteerd wordt met werken in de buurt, ondersteunen. Het stelde daarvoor 8.000 euro ter beschikking aan de handelaars. Met het beschikbare budget ging de lokale handelaarsvereniging zelf op zoek naar een TRAVAK-actie op maat van de handelaars en hun klanten. Het resultaat is OostakkerOnline.

Vzw Oostakkerse Middenstand vond met OostakkerOnline, een samenwerking met Joyn en Dorponline, een geschikt initiatief. Klanten sparen via een digitale Oostakkerse Joyn-kaart punten bij deelnemende handelaars en maken wekelijks kans op tal van prijzen. Daarnaast wordt een Oostakkerse cadeaubon gelanceerd die bij alle deelnemende handelszaken gebruikt kan worden. In een tweede fase wordt een digitale marktplaats gecreëerd, waarbij de inwoners van Oostakker een volledig overzicht hebben van welke producten en diensten de Oostakkerse middenstand te bieden heeft. Snel en efficiënt zullen ze online hun gewenste producten kunnen bestellen, betalen en afhalen.

In Oostakker zijn er al enige tijd wegenwerken aan de gang en ook de komende maanden zal er nog hard gewerkt worden aan de heraanleg van het wegennet en de herinrichting van het Dorpsplein. “De lokale handelaarsvereniging is het best geplaatst om in te schatten met welke acties de middenstanders de vele wegenwerken kunnen overbruggen. Wij voorzien vanuit PUUR GENT de financiële middelen”, zegt Christophe Peeters, schepen van Middenstand en voorzitter van PUUR GENT. De Oostakkerse handelaars kunnen de website en sociale mediakanalen van TRAVAK gebruiken voor promotie en communicatie van hun project. Ze krijgen ook steun bij het uitwerken van events en kunnen rekenen op extra faciliteiten.