Open Coffee van Freelancenetwork is vaste waarde

opencoffeefreelancenetworkDe Open Coffees van freelancenetwork.be blijken echt aan te slaan. Op dinsdag 1 december is er een nieuw dergelijk netwerkevent in Gent.

Op dinsdag 3 maart vond in Gent de eerste Oost-Vlaamse “Open Coffee”  van de site freelancenetwork.be plaats. Ondertussen is de Open Coffee op de eerste dinsdag van de maand in het gebouw van Regus Gent Zuiderpoort aan de Gaston Crommenlaan uitgegroeid tot een vaste waarde.

“We waren ervan overtuigd dat er grote nood was aan dergelijke netwerkevents die ook in Antwerpen en Brussel bijzonder goed lopen”, zegt initiatiefnemer Michel Piedfort. “En dat blijkt ook in de praktijk. Op dit gratis netwerkevenement, waarvoor het zelfs niet nodig is om op voorhand in te schrijven, kunnen bedrijven op twee uur tijd heel wat nieuwe mensen leren kennen, onder wie ook freelancers. Iedereen krijgt de kans om zich kort voor te stellen.”

Freelancenetwork benadrukt dat er er steeds meer jobs zijn die nergens verschijnen, maar die via netwerking worden ingevuld. “Hoe meer freelancers bedrijven kennen, hoe sneller ze mensen vinden voor tijdelijke projecten”, zegt Piedfort.

Freelancenetwork.be, waarbij ondertussen zo’n 10.000 freelancers zijn aangesloten en waarop gemiddeld elke dag tien nieuwe jobs verschijnen, houdt in Gent elke eerste dinsdag van de maand een “Open Coffee”.