Op 10 maart boeiend debat in Gent over toekomst Vlaamse industrie

0000000000000toekvlindWorden al onze jobs bedreigd door robots? Kunnen Vlaamse industriële bedrijven nog tewerkstelling creëren of zien we ze straks allemaal verhuizen naar het buitenland? Hoe zit het nu eigenlijk met die broodnodige innovatie in onze bedrijven? Zijn we wel nog competitief genoeg?  We zien die vragen met de regelmaat van een klok opduiken en ze zijn voer voor veel discussie. Eén ding staat daarbij vast: het huidige Vlaamse industriewezen staat voor heel wat grote uitdagingen in de toekomst.

Voseko, de alumnivereniging van de faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), en de Universiteit Gent slaagden erin om een uniek panel samen te stellen dat op 10 maart in Gent vanuit verschillende invalshoeken zal debatteren over wat er aan ons model zou moeten veranderen om bedrijven in Vlaanderen te kunnen houden en hoe we ons als regio verder kunnen ontwikkelen in de toekomst.

Professor  Derrick Gosselin zal een inleiding geven en daarna volgt een panelgesprek met vier vooraanstaande namen uit de industrie:  baron Julien De Wilde (Agfa-Gevaert, Nyrstar), Filip Van Hool (Van Hool), Serge Van Herck (Newtec) en Wilson De Pril (Agoria. Moderator van dienst is één-journalist   Michael Van Droogenbroeck (VRT). Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal aansluitend een politieke reflectie over dit topic geven en schetsen hoe de Vlaamse Regering rekening kan houden met de conclusies uit het panelgesprek.

Het slotwoord is voor professor Marc De Clercq, decaan van de FEB, waarbij de prijs van “FEB Alumnus van het jaar” wordt uitgereikt aan Wilson De Pril (Agoria). Als directeur-generaal van Agoria is Wilson een vurig voorstander en ambassadeur van de Vlaamse industrie, waardoor hij voor vele FEB-alumni als een inspirerend voorbeeld fungeert.Dit event wordt mee ondersteund door Vereniging voor Economie (VVE).

Het evenenement vindt plaats op 10 maart om 19u45 in Auditorium Quetelet, FEB, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent en kan gratis worden bijgewoond. Inschrijven moet via www.voseko.be