Op 11 juni infosessie rond duurzame mobliteit voor ondernemers

testdag 11 juni fotoBedrijsleiders en fleet managers die nadenken over rijden met elektrishce wagens of wagens op aardgas kunnen op 11 juni een testdag meemaken in Eerembodegem, die is georganiseerd door zelfstandigenorganisatie LVZ, Eandis en Electrabel. Naast testritten met groene wagens staat ook een boeiende infosessie op het programma.

In navolging van de succesvolle startdag ‘De Mobiliteitskampioen’ in Eeklo op 5 maart, organiseren LVZ, Eandis en Electrabel een nieuwe infosessie rond duurzame mobilitei in Erembodegem (Aalst).

De testdag maakt deel uit van ‘De Mobiliteitskampioen’. Met die campagne wil LVZ ondernemers belonen die op een positieve manier bezig zijn met duurzame mobiliteit. Deelnemen kan nog tot 31 juli via www.mobiliteitskampioen.be.

LVZ-directeur Luc Soens: ‘’Mobiliteit is één van de grote uitdagingen voor onze samenleving, en dus ook voor onze zelfstandige ondernemers. Met onze campagne de Mobiliteitskampioen vragen we hier aandacht voor en reiken we zelf ook oplossingen aan. Elektrisch en duurzaam rijden alleen zal het probleem niet oplossen, maar het kan wel bijdragen tot een betere en schonere mobiliteit.’’

Op donderdag 11 juni vanaf 17u wordt van start gegaan met gratis testritten. Daarna volgt de infosessie “Duurzame mobiliteit: da’s zuivere winst” van Eandis en Electrabel. Dries Dennequin (Eandis) en Ward Bosmans (Electrabel) geven toelichting hoe ondernemingen en lokale besturen duurzaam met mobiliteit kunnen omgaan. Hoe dat allemaal in de praktijk werkt, komt u te weten dankzij het getuigenis van directeur Henk Geeroms van de ILVA afvalintercommunale.

Na de infosessie en praktijkgetuigenis volgt er een receptie, met de mogelijkheid om bijkomende vragen te stellen aan de constructeurs. Ook worden de testritten dan verder gezet met wagens van onder meer Nissan, BMW, Audi, Fiat, Renault en  Volvo.

De testdag vindt plaats op donderdag 11 juni vanaf 17 uur op het terrein van Eandis, Industrielaan 2, Erembodegem (Aalst). Deelname is volledig gratis. Inschrijven vooraf is wel verplicht. Dat kan online op www.mobiliteitskampioen.be.