Lokale openbedrijvendag in Temse krijgt Kris Peeters op bezoek

Openbedrijvendag-Temse-20151-1024x563De vzw Ondernemend Temse en het gemeentebestuur pakten op zondag 26 september, een week vóór het bekende nationale evenement op de eerste zondag van oktober, uit met een opmerkelijke actie: een eigen “open bedrijvendag”. En dat eerste lokale initiatief mag zonder meer een succes worden genoemd.

Philippe Van Robaeys van Ondernemend Temse verklaarde aan Gazet van Antwerpen, dat het initiatief werd genomen omdat de nationale openbedrijvendag in Temse niet van de grond kwam, “wellicht omdat het evenement werd gepercipieerd als iets voor grote bedrijven.” Voor het lokale initiatief konden echter meteen 23 bedrijven worden bezocht, die actief zijn in de meest diverse sectoren. Op kleinere schaal staan ondernemingen er dus kennelijk wel voor open.

Het initiatief kreeg trouwens ook bezoek van vicepremier Kris Peeters. Samen met burgemeester Luc De Ryck bezocht de vicepremier de bedrijven Stevens-April, Stelcon België, Stalenrijplaten.be, Johan Catthoor, Cultus, Electro De Leeuw en Hoskens in het bedrijvepark De Zaat.

Dit is een sterk lokaal initiatief. In het bedrijvenpark De Zaat bevinden zich meer dan 60 bedrijven, met meer dan 1000 werknemers, liet Kris Peeters optekenen. “Het is belangrijk dat zij zich tonen aan het grote publiek, zodat ook consumenten meer inzicht krijgen in wat ondernemerschap allemaal inhoudt.”