Open Coffee van Freelancenetwork in Gent gaat tweede jaargang in

dso_nbo_opencoffeeDe Open Coffees van freelancenetwork.be blijken echt aan te slaan. Op dinsdag 5 april vindt de volgende editie van dit netwerkevent plaats in het gebouw van Regus Gent Zuiderpoort aan de Gaston Crommenlaan.

Het is ondertussen een jaar geleden dat in Gent de eerste Oost-Vlaamse “Open Coffee”  van de site freelancenetwork.be plaatsvond. Het gaat om een kort, ochtendlijk netwerkevent waarop freelancers en bedrijven elkaar kunnen leren kennen. De Gentse Open Coffees worden sinds januari 2016 ondersteund door HR-dienstenleverancier Securex.

“We waren ervan overtuigd dat er grote nood was aan dergelijke netwerkevents die ook in Antwerpen en Brussel bijzonder goed lopen”, zegt initiatiefnemer Michel Piedfort. “En dat blijkt ook in de praktijk. Op dit gratis netwerkevenement, waarvoor het zelfs niet nodig is om op voorhand in te schrijven, kunnen bedrijven op twee uur tijd heel wat nieuwe mensen leren kennen, onder wie ook freelancers. Iedereen krijgt de kans om zich kort voor te stellen.”

Freelancenetwork benadrukt dat er er steeds meer jobs zijn die nergens verschijnen, maar die via netwerking worden ingevuld. “Hoe meer freelancers bedrijven kennen, hoe sneller ze mensen vinden voor tijdelijke projecten”, zegt Piedfort.