Met het oog op kwaliteit en veiligheid op de werf heeft bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter een opleidingsdag georganiseerd. Alle operationele medewerkers en leidinggevenden werden een dag van de werven gehouden en kregen verschillende thema’s toegelicht. In nauwe samenwerking met het opleidingscentrum van de VDAB in Wondelgem werd de inhoud van de opleiding op maat van de bouwonderneming uitgewerkt.

Op het bedrijventerrein in Aalter werd de praktische uitwerking tot in het detail uitgelegd. “Dat ging van het correct storten van beton, over het luchtdicht bouwen en de preventie van vochtschade tot diverse bouwknopen in de praktijk”, licht Peter Demonie, preventieadviseur, milieu- en kwaliteitsverantwoordelijke bij Vandenbuscche. “Kwaliteit en veiligheid op de werf is van het allergrootste belang. Het was een interessante en leerrijke dag. Reeds gekende onderwerpen werden herhaald en eenvormig gemaakt. Ook nieuwe producten en uitvoeringstechnieken werden er voorgesteld.” Van de 110 medewerkers waren er 41 arbeiders, 19 werfleiders, 10 projectleiders, 2 hoofdprojectleiders en de directie aanwezig.

De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de bouw en renovatie van bedrijven en residentiële gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw. Vandenbussche werkt steevast met het concept Wij Trekken Uw Plan, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering.