Oplossing voor verkeersinfarct Technologiepark Zwijnaarde

00000000000000000000voka1c-300x225Op 28 september gaan werken van start die de ontsluiting van het Technologiepark naar de N60 tussen Gent en Oudenaarde in Zwijnaarde zullen verbeteren. Het Agentschap Wegen en Verkeer creëert extra opstelcapaciteit in het Technologiepark en plaatst lichten op het kruispunt van de uitrit met de ovale rotonde, die in het jargon een ovonde heet. Zo kan verkeer dat het Technologiepark verlaat vlotter invoegen. Tijdens de werken blijft de hinder op de N60 beperkt. Het einde van de werken is voorzien voor half november.

Tijdens de avondspits stremt het verkeer op het Technologiepark aan de aansluiting met de ovonde. Om het verkeer op dit punt vlotter te laten invoegen, krijgt de uitrit van het Technologiepark een extra rijstrook tot aan de ovonde. Op het kruispunt van de uitrit met de ovonde komen verkeerslichten. Deze lichten zullen enkel in dienst zijn tijdens de avondspits. Ze worden afgestemd op de lichten aan de fiets- en voetgangersoversteek iets verderop. De extra opstelcapaciteit en de verkeerslichten zullen zorgen voor een vlottere ontsluiting van het Technologiepark tijdens de avondspits.

Voor de honderden werknemers die aan de slag zijn bij de bedrijven die een stek hebben op de site van het technologiepark in Zwijnaarde is dat alvast uitstekend nieuws.