Optima Bank verkoopt woningkredieten aan Delta Lloyd Bank

00000000000dagvdingenieur“De Gentse Optima Bank heeft met Delta Lloyd Bank een akkoord bereikt over de verkoop van haar portefeuille woningkredieten. Deze verkoop is een belangrijke stap in de eerder aangekondigde afbouw van de balansmatige bankactiviteiten van Optima Bank. Optima Bank wenst zich in de toekomst volop te concentreren op financial planning als core-business.

In september 2014 maakte Optima de intentie kenbaar  om de onbalance activiteiten af te stoten. De laatste maanden werd intensief met diverse partijen onderhandeld over de verkoop van de woningkredieten. Uiteindelijk werd een overeenkomst met Delta Lloyd Bank bereikt.

“Door de verkoop wordt het volume kredieten op de balans bij Optima Bank meer dan gehalveerd”, zegt bestuurder Jo Viaene. “Delta Lloyd Bank onderstreept met deze investering haar groeiambities. De bank krijgt er een belangrijk aantal nieuwe strategische klanten bij.”

De verkoop van de woningkredietportefeuille tussen Optima en Delta Lloyd moet wel nog de formele goedkeuring krijgen van de financiële marktautoriteiten NBB en  FSMA.

De uiteindelijke afwikkeling van de transactie is voorzien voor 30 april. Voor de betrokken klanten verandert er in de praktijk niets. Zowel het type contract, de looptijd als de rentevoet blijven onveranderd. Uiteraard worden de klanten wel schriftelijk geïnformeerd over de overgang van hun krediet naar Delta Lloyd Bank.