Optima Global Estate benoemt Luc Van den Bossche tot voorzitter

000000socialistDe Gentse vastgoedinvesteerder Optima Global Estate heeft Luc Van den Bossche aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij vervangt Frank Vincent die bestuurder en CFO blijft bij Optima Global Estate. Van den Bossche was tot voor kort voorzitter van het directiecomité van Optima Bank, waar hij wordt opgevolgd door Danny De Raymaeker (ex-KBC).

Optima Global Estate staat bekend voor zijn unieke nieuwbouwprojecten op toplocaties in Gent, Brussel, Antwerpen en Leuven. De vastgoedinvesteerder, gespecialiseerd in vastgoedontwikkeling, verkoop en rentmeesterschap, haalde vorig jaar een omzet van 33 miljoen euro, wat 83% meer is dan in 2012 toen een omzet van 18 miljoen euro werd genoteerd. De winst na belasting bedroeg in 2013 5,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 3,4 miljoen euro.

Luc Van den Bossche (1947) is doctor in de Rechten. Van 1988 tot 2003 bekleedde hij verschillende ministerposten in opeenvolgende regeringen. Na zijn uitstap uit de politiek in 2003 werd hij voorzitter van de Associatie Universiteit Gent en van The Brussels Airport Company.