Het succesrijke concept OR Coffee van het echtpaar Tom en Katrien Janssen-Pauwels, breidt zijn actieradius voor het eerst uit naar het buitenland. Vandaag bestaat OR Coffee uit vier koffiebars in Gent en Brussel, een koffiebranderij in Westrem en een barista-trainingscentrum. Hun vele reizen naar koffieplantages wereldwijd brachten Tom en Katrien veel bij over de origine van koffiebonen. Op die manier kan OR het volledige verhaal van koffie vertellen, van boon tot kop. Nu willen de zaakvoerders de  Congolezen tonen hoe je koffie drinkt. In het najaar van 2017 opent OR Coffee dan ook zijn eerste koffiebar in Kinshasa.

OR Coffee is sterk vergroeid met Gent. Wil je even koffiekletsen en slurpen van een verrukkelijke cappuccino of filterkoffie? OR Coffee is daarvoor de plek bij uitstek. Je geniet er van een bakje troost in een sfeer van hartverwarmende gezelligheid en huiselijkheid. Het Gentse Dok Noord is inmiddels de vierde Belgische locatie van OR Coffee.

Bezielers Tom en Katrien van OR Coffee zweren ook bij Fair Trade-koffie, geserveerd met zelfgekweekte bonen. Ze bezorgen eerlijke, kwaliteitsvolle koffie, gemaakt én gesmaakt met kennis van zaken. Vanaf het prille begin reisden ze naar plantages over de hele wereld waar de bonen geoogst, geteeld, behandeld en verwerkt worden. Ze volgen als het ware de door hun zorgvuldig uitgekozen en met de hand geplukte groene bonen tot hun eigen OR-koppen. De smaken van koffie zijn afhankelijk van het land van herkomst, de farm, de soort, de jaargang en de werking. Het echtpaar Janssen speelt het klaar om 80 procent van de koffiebonen rechtstreeks bij de telers te kopen.