Orbid neemt Manuware over

orbid_logo_tagline_rgbOrbid, een KMO-dienstenbedrijf uit Merelbeke, heeft Manuware overgenomen. Manuware ontwikkelde het ERP-pakket Batchbird, een geïntegreerd softwaresysteem ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen van industriële meng- en verpakkingsbedrijven uit de chemische sector. “Deze overname past in onze bedrijfsstrategie: zelf verder groeien en bedrijven ondersteunen in hun groei. De sector en het type bedrijf passen in ons segment en onze developmentafdeling is perfect geschikt om de verdere uitbouw van het pakket te garanderen.”, stelt Jan Verfaellie, CEO van Orbid.
Ook Kristof Van Ackere, zaakvoerder van Manuware uit Kortrijk, is tevreden. “Toen prospecten ons keer op keer uiterst positieve feedback gaven over onze oplossing voor de mengchemie maar erbij vertelden dat de kleinschaligheid van onze operaties hen weerhield, wisten we dat we het potentieel van deze oplossing niet alleen konden realiseren. Binnen een financieel sterk IT-bedrijf zoals Orbid met o.a . een meer dan 20 man sterke development-afdeling kunnen we nu deze uiterst innovatieve oplossing koppelen aan een solide bedrijfsstructuur. Bedrijven uit de mengchemie kunnen nu op lange termijn en met een gerust gemoed de voordelen uit BatchBird halen”, aldus Kristof Van Ackere.
De klanten van Manuware gaan mee in zee met Orbid om hun continuïteit veilig te stellen en kunnen ook een beroep doen op de andere diensten van Orbid dat eveneens gespecialiseerd is in ondersteuning op vlak van HR-consultancy, werving & selectie en begeleiding van strategie en procesverbetering.
CTF 2000 uit Zele is één van die klanten. “Ondanks de uiterst concurrentiële markt van textielcompounds zijn we er mede dankzij de unieke tools van BatchBird in geslaagd uitstekende resultaten te boeken waardoor ons bedrijf nu bij de Trends gazellen behoort”, zegt Luc Carlier, managing director bij CTF 2000. “De krachtige tools die ons rendement dagelijks monitoren en de volledige integratie van de verkoop, labo, productie en expeditie zijn voor ons als onderneming van onschatbare waarde.”
Ook Muylle Facon uit Izegem is enthoesiast. “Door het innovatieve karakter van het Rubio Monocoat Oil gamma kent ons bedrijf een explosieve groei binnen de sector van de houtbescherming. Het is dan ook essentieel dat we een ERP-software hebben waarmee we deze groei blijvend in goede banen kunnen leiden. Geen enkele software biedt zo’n doorgedreven ondersteuning van de mengchemie als BatchBird en we zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”, vult Benoit Muylle, bestuurder van Muylle-Facon aan.

Auteur: Leen De Moor